Pečení s etopedem se vyplatí

 

Dne 23.11.2016  se na jednu  hodinu proměnil etoped  v cukráře a  žáky druhého  ročníku oboru kuchař učil, jak  připravit dokonalý  „ čískejk“ jako  z cukrárny. Výsledek předčil  všechna očekávání a výtečně  chutnal.

 

 

Jak  na nejlepší Český  „čískejk“ z lučiny

 

Suroviny (na formu o průměru 23 cm):

250 g máslových sušenek
125 g másla 
250 g lučiny
250 g tvarohu 
vejce
130 g cukru krupice
210 ml zakysané smetany

1 limetka

 

   Sušenky rozdrtíme, máslo rozpustíme, promícháme a rozprostřeme a vymačkáme dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Předpečeme na 180°C asi 10 minut. 
    Mezitím si připravíme náplň. Promícháme tvaroh, lučinu, vejce a cukr dobře metlou. Nalijeme na vychladlý korpus a pečeme na 170°C asi 18 min, až jsou strany ztuhlé. Upečený cheesecake necháme chvilku vychladnout a pak  ze zakysané  smetany a limetkové štávy nalejeme na cheesecake. Vložíme opět do trouby 200°C na 5 min. poté necháme zchladnout a podáváme.  
 

Tak a už umíte nejlepší základní cheesecake z lučiny a tvarohu i  Vy.