Dne 23.11.2016 se na jednu hodinu proměnil etoped v cukráře a žáky druhého ročníku oboru kuchař učil, jak připravit dokonalý „ čískejk“ jako z cukrárny. Výsledek předčil všechna očekávání a výtečně chutnal.
Suroviny (na formu o průměru 23 cm):
250 g máslových sušenek
125 g másla
250 g lučiny
250 g tvarohu
3 vejce
130 g cukru krupice
210 ml zakysané smetany
1 limetka
Sušenky rozdrtíme, máslo rozpustíme, promícháme a rozprostřeme a vymačkáme dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Předpečeme na 180°C asi 10 minut.
Mezitím si připravíme náplň. Promícháme tvaroh, lučinu, vejce a cukr dobře metlou. Nalijeme na vychladlý korpus a pečeme na 170°C asi 18 min, až jsou strany ztuhlé. Upečený cheesecake necháme chvilku vychladnout a pak ze zakysané smetany a limetkové štávy nalejeme na cheesecake. Vložíme opět do trouby 200°C na 5 min. poté necháme zchladnout a podáváme.
Tak a už umíte nejlepší základní cheesecake z lučiny a tvarohu i Vy.